Pogoji poslovanja


SPLOŠNO O PODJETJU

 • Music Dedi
 • Gregor Pniaczek s.p.
 • Kidričeva 2b, 3320 Velenje
 • Družba je zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost.
 • Davčna številka: SI92054200
 • Družba je vpisana pri AJPES, številka vpisa VEM: 0112-82-20121030-000069
 • Matična številka: 3064549000
 • GSM: 031262637


SPLOŠNE INFORMACIJE


 • Vse cene so izražene v € in veljajo do objave novega cenika.
 • Naročeno blago dostavljamo samo kupcem na področju Slovenije. Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo le v slovenskem jeziku.
 • Za kakršnekoli informacije lahko pokličete na telefon 031 262 637 ali pišete na e-mail naslov gregor.pniaczek@siol.net . Če vam na zastavljeno vprašanje ne bomo mogli ali znali takoj odgovoriti, bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.


NAROČANJE


Na internetni strani www.musicdedi.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije produktov. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz  lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov. Kupec lahko odda naročilo po pošti, po telefaxu, telefonu ali po internetu.
Za nakupovanje preko spleta mora obiskovalec spletne strani najprej opraviti registracijski postopek v spletni trgovini Music Dedi, s katero pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme strankino naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti blaga prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.


CENE


Cene so izražene v EVRIH. DDV je v ceno že vključen. Prodajalec pošiljki priloži račun (predračun), ko pa je pošiljka plačana, pošlje kupcu še račun. Vaša cena izdelka se bo povečala za znesek poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenija po njihovem veljavnem ceniku.


DOBAVA - DOSTAVA

Prikaz dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko do obdelave naročila tudi spremeni. V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem roku, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, kiste nam jih zaupali ob naročilu. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

Pri nakupu nad 50€ je pošiljka brezplačna,

Vso blago, ki je nazalogi, pošljemo iz našega skladiščno prodajnega salona v roku 1-2 delovnih dni. Če blaga ob strankinem naročilu ni na zalogi, je rok dostave 7-21 delovnih dni, oziroma po dogovoru, šteto od dneva potrditve vašega naročila. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije in se zaračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Večje pošiljke pripeljemo na Vaš naslov z našim pogodbenim partnerjem. Paket boste prejeli po pošti, vrednost pošiljke skupaj s stroški pošiljanja poravnate pri poštarju. Če vas takrat ne bo doma, vam pustijo obvestilo o prispelem paketu. Na pošti vas bo paket čakal še 15 dni. Na ustreznem okenčku plačate vrednost pošiljke skupaj z stroški poštnine.
Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov žal ne moremo povrniti.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo izključno samo na področju Slovenije.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo preko Pošte Slovenije. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.
Stroške provizije za prenos kupnine krije kupec.


Povezava na cenike pošte Slovenije:   http://bit.ly/postaceniki

Informativni izračun pošiljke pošta Slovenije:   https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/

Če ne bi bili zadovoljni z dostavo, vas prosimo, da nas o tem obvestite na telefonsko št. 031262637.


PLAČILO


Naročeno blago lahko kupec plača:


a ) Po povzetju.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo preko Pošte Slovenije. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.
Pridržujemo si pravico dostave proti plačilu samo po povzetju. Poštnemu uslužbencu ob prevzemu paketa izročite gotovino in bo le-ta za vas izvršil plačilo posebne položnice, pri čemer plačate provizijo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Če vas takrat ne bo doma, vam pustijo obvestilo o  prispelem paketu. Na pošti vas bo paket čakal še 15 dni. Na ustreznem okenčku plačate vrednost pošiljke skupaj s stroški poštne provizije po njihovem veljavnem ceniku. Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov žal ne moremo povrniti.
 

 b) Po predračunu.
V kolikor ste se odločili za plačilo po predračunu, potem vam bomo v najkrajšem času poslali predračun z vsemi podatki. Takoj, ko bomo prejeli nakazilo na naš transakcijski račun, vam bomo naročeno blago dostavili.
 

NAKUPNA POGODBA


Nakupna pogodba se hrani v podjetju Music Dedi, Gregor Pniaczek s.p. in jo lahko prejmete na pisno zahtevo.

Svojo zahtevo sporočite na naslov:

Music Dedi

Gregor Pniaczek s.p.

Kidričeva 2b

3320 Velenje


Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.


PREKLIC NAROČILA


Pravica do odstopa od pogodbe.
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu. Tudi če v roku 14. dni od prejema blaga blago vrne se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo in računom.
V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: Music Dedi, Gregor Pniaczek s.p., Kidričeva 2b, 3320 Velenje
Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh preko poštne nakaznice ali na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete.
Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 031262637.
Pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njihovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, potrošnik nima pravice do vračila oziroma odstopa od pogodbe.
 

ODVEZA ODGOVORNOSTI


Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov in njihova dobavljivost spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
 
Prodajalec lahko odstopi od pogodbe v primeru ugotovitve bistvene zmote po 46. členu OZ. Bistvena zmota se nanaša na bistvene lastnosti predmeta, na osebo, s katero se sklepa pogodba, kadar se sklepa glede na to osebo, ali na okoliščine, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne, ker sicer stranka, ki je v zmoti, pogodbestako vsebino ne bi sklenila.


REKLAMACIJE


Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila.


Stvarne napake se obravnavajo skladno z določili zakona o varstvu potrošnikov. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.
Prodajalec odgovarja za skrite napake izdelka, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja.
Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!
V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun.
V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Izdelke lahko kupec prevzame v skladiščno prodajnem salonu Music Dedi, Gregor Pniaczek s.p., Kidričeva 2b, 3320 Velenje v roku 3 mesecev.  


REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM


Tovrstne reklamacije upoštevamo le v roku 15 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne bomo mogli upoštevati. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.


PRITOŽBE IN SPORI


Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom poveže telefonsko 031 262 637 ali po elektronski pošti gregor.pniaczek@siol.net . Ponudnik bo v roku 3 delovnih dneh potrdil, da je prijel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.


GARANCIJA


Garancija velja eno leto. Razen na izdelke MEDELI (garancija 2 leti) ter kitare Richwood (garancija 3 leta).

Garancija ne velja za izdelke, ki se obravnavajo kot potrošni material in rezervne dele.

Garancija je veljavna ob predložitvi računa. Garancijskiroki so navedeni na računu. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek vtem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktiraponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.


GARANCIJSKI POGOJI


Music Dedi (Gregor Pniaczek s.p.) daje poroštvo, da bo izdelek v garancijskem rokubrezhibno deloval, ter seobvezuje, da bo na Vašo zahtevo, če bo predložena v garancijskem roku,na svoje stroške poskrbel v svojih, oziroma pogodbenih servisnihprostorih za odpravo okvar in tehničnih pomanjkljivosti izdelka, ki binastale ob normalni uporabi v času, za katerega se daje poroštvo.

Garancija prične teči z dnem nakupa izdelka na drobno, kar dokažete z računom in potrjenim garancijskim listom.

Music Dedi (Gregor Pniaczek s.p.)  NE JAMČI ZA UVELJAVITEV GARANCIJE V NASLEDNJIH PRIMERIH:

- če kupec ni ravnal v skladu z navodili za uporabo izdelka
- če je v izdelek posegla nepooblaščena oseba
- če je kupec nestrokovno ali malomarno ravnal z izdelkom
- če so bili v izdelek naknadno vgrajeni neoriginalni deli 
- če ni dostavil izdelek na prevzemno mesto
- če kupec ni predložil potrjenega garancijskega lista in računa
- ne jamčimoza okvare ki so bile povzročene pri transportu po izročitvi, okvarezaradi nepravilnih montaž ali vzdrževanja, mehanske okvare, ki jih jepovzročil uporabnik in okvare, ki so nastale zaradi prenapetosti električnega toka, višje sile, izteka baterije, itd.
- Iz garancije so izvzeti deli, ki so podvrženi stalni obrabi in lahko dotrajajo pred iztekom garancijskega roka.
- Reklamacije vseh vrst kitar: poleg že naštetega ne priznavamo reklamacij na strgane ali poškodovane strune, mehanske poškodbe napenjalcev strun, vratov in uglaševalnih mehanizmov, poškodbe zaradi neustreznih klimatskih pogojev (rjavenje, pokanje lesa ipd.) ter na izgubljene dele kitar. Neustrezne nastavitve kitare niso podlaga za garancijsko popravilo. Te nastavitve opravi po lastnem okusu kupec sam ali pa jih prepusti strokovnjaku.
- Reklamacije ojačevalcev, zvočnikov: poleg naštetega ne priznavamo reklamacije na mehansko uničene (strgane)membrane zvočnikov, pregorela navitja zvočnikov in na elektronke vojačevalcih. Nobena zaščita ojačevalca oz. zvočnika ne zagotavljapopolne varnosti ob prekomerni obremenitvi . Maksimalno odprtipotenciometri so lahko vzrok preobremenitve in s tem poškodbe. Tehpoškodb ne ne priznavamo, kot tudi poškodbe povzročene zaradi »larsen«efekta (mikrofonije).
- Reklamacije lakiranih pihal in trobil: spremembe na površinski obdelavi instrumenta (lak, srebro, nikelj, zlato..) zaradi neustreznega ravnanja z instrumentom, ki ni v skladu z navodili proizvajalca (pomanjkljivo vzdrževanje, stik s kislinami od znoja - potenje rok ipd., neustrezni vremenski vplivi itd.)

Pri popravilu, ki traja več kot 10 dni, se garancijski rok podaljšaza toliko časa kolikor traja popravilo. V primeru, da popravila nimogoče izvršiti v roku 45 dni, bomo izdelek zamenjali z novim.

Servisiranje in nadomestni deli so zagotovljeni tudi po pretekugarancijske dobe in sicer vsaj še 3 leta po preteku garancijskega roka.

GARANCIJSKI ROK:
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo in je garancijski rok 12 MESECEV, razen za artikle MEDELI, kjer znaša garancijski rok 24 MESECEV (Od 28.08.2019 dalje) in pa za kitare in brenkala RICHWOOD, za katere velja garancijski rok 36 MESECEV (Od 28.08.2019 dalje) . Za ostale izdelke RICHWOOD kot so torbe in ojačevalci velja garancijski rok 12 MESECEV.


Prevzemno mesto za reklamiranje in servis blaga je:
Skladiščno prodajni salon MUSIC DEDI, Kidričeva 2b , 3320 Velenje


AVTORSKE PRAVICE


Objavljene vsebine so last podjetja Music Dedi, Gregor Pniaczek s.p. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi grafični elementi, slike, besedila, članki, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno.
Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti Music Dedi, Gregor Pniaczek s.p. je prepovedano.

Uporabnik z objavo svojih vsebin dovoljuje Music Dedi, Gregor Pniaczek s.p. ter vsem ostalim uporabnikom ogled teh vsebin brez omejitev v okviru javnih knjižnic, kategorij in ostalih funkcij spletne trgovine ter e-posredovanje, posredovanje preko vmesnikov, uvrščanje na druge strani, komentiranje, ocenjevanje, reproduciranje teh materialov za nekomercialno oziroma osebno rabo.


Velenje, 01. 11. 2012

Gergor Pniaczek s.p.